Bio

Tomás Gorria

Tomás Gorria

Periodista, editor i dissenyador editorial.
Docent en temes de disseny digital.
Nascut al Grau de València, en 1960, actualment vivu a Rocafort

 

Curriculum

Fundador d’Eina Cultural. Edició del llibre València al detall.

Fundador i editor de la web www.dissenycv.es, magazine digital de referència sobre disseny valencià. Webmaster i responsable dels seus RRSS

Col·laborador habitual i assessor en temes de disseny i comunicació de diverses ong’s valencianes (CVONGD, Pobresa  Zero, EAPNCV, CEAR)

Wemaster del periòdic digital de la Universitat de València; Infouni.

Director d’art de la revista trimestral Tendències disseny de la Comunitat Valenciana de l’editorial Ruzafa-Show.

Corresponsal en temes de disseny de la revista “València city”, de Ruzafa-Show.

Direcció, disseny i coordinació editorial de la revista eines (2007-2011)

Des de novembre de 1998 fins a l’any 2009, disseny i coordinació editorial (labors d’edició periodística) del suplement dominical del periòdic Levante- emv. “En diumenge”. Redacció de diversos articles en el suplement dominical i en el suplement cultural Postdata, especialment sobre temes de disseny i de tipografia.

Cofundador i editor del blog col·lectiu especialitzat en disseny periodístic Cuatrotipos (www.cuatrotipos.com)

Disseny i coordinació editorial de la revista Xarxa (2005-2006)

Disseny i coordinació editorial de el Anuari gastronòmic de la Comunitat Valenciana, dirigida per Antonio Vergara. (2004 -2008)

Disseny i producció del trofeu i dels materials impresos de les diverses edicions dels Premis Tirant. (des de 2003 fins a 2009)

En 1994 assumisc la tasca de coordinar el disseny i la maquetació de la revista de la Universitat de València dise. A partir d’octubre de 1997, em faig càrrec de la maquetació de la publicació Nou dise, periòdic setmanal editat per la Universitat de València, així com l’edició i adreça de la seua versió digital en (www.uv.es/~noudise).

Des de Desembre de 1996 fins a octubre de 1997, ocupe el càrrec de director de producció i disseny de l’agència de Publicitat Gamma (Màrqueting i Comunicació)

Disseny i coordinació editorial de la publicació mensual  Papers, de la Conselleria d’ Educació de la Generalitat valenciana. Disseny i edició de la monografia Fuster entre nosaltres.

Des d’octubre de 1991 a març de 1992 ocupe el càrrec de cap de maquetació en l’àrea de disseny del diari Hoja de València.

A partir de maig de 1990 entre a formar part en la secció de maquetació i disseny de Levante-EMV, fent-me càrrec del disseny dels suplements Motor i Territori & Habitatge. Disseny i coordinació editorial d’Història del Cinema Valencià.

Treball durant dos anys (1987/89) en el diari Les Províncies, col·laborant amb la secció de maquetació (elaboració d’infogràfics) i en el disseny i coordinació editorial de Història Viva de València.

Treball en l’estudi de disseny gràfic CLIP iniciant-me en l’ús d’ordinadors i programes en l’entorn Apple Macintosh quan aquesta tecnologia s’estava introduint en les arts gràfiques.